El nostre hort és el teu hort

Un hort que mimem, conreem i respectem amb un clar compromís de sostenibilitat i responsabilitat mediambiental, amb una visió circular en equilibri amb el medi ambient. Des de l’elecció de les llavors, la lluita contra les plagues i la fertilització del sòl fins el rec, fem servir criteris ecològics. El nostre hort està certificat com agricultura ecològica per els organismes oficials.

La qualitat per davant de la quantitat

El nostre hort ens permet escollir el què cultivem. Seleccionem varietats que destaquen per el seu excel·lent sabor davant de varietats merament productives. Produïm menys però el sabor i la frescor dels nostres productes ho compensen.

Tenir hort propi ens permet recol·lectar a diari, i que puguis rebre el producte a les poques hores de ser recollit. El que tu reps a casa, són aliments totalment frescos que mantenen les seves propietats tant nutricionals com organolèptiques.

Respectem la temporalitat i mai forcem els cultius. Respectem els equilibris i els temps necessaris per a cada aliment, trong style="color: #5e9e47;">recollint sempre en el seu moment òptim i obtenint així les millors fruites i verdures de temporada.


Diversió en els teus plats

Un dels nostres objectius és aportar diversitat i diversió a la teva cistella. La natura ens dóna moltes varietats que hem oblidat, nosaltres les recuperem per que les teves receptes sorprenguin. Les bledes poden ser així de divertides i aportar aquest color als teus plats.

Tenim una visió circular i holística, des del client cap endarrere. Cultivem i planifiquem el nostre hort pensant en les teves cistelles per que tinguis diversitat i estiguin equilibrades nutricionalment. Plantem amb l’objectiu de que les teves cistelles tinguin sentit i t’aportin els aliments que t’ajudin a portar una dieta sana i equilibrada.

Treballem de la mà de la natura. Incorporem plantes florals per el control de possibles plagues. Les plantes florals són el refugi natural de molts depredadors autòctons que després ens ajuden a controlar les possibles plagues que poden afectar a les nostres verdures. Podríem dir que els depredadors treballen per a nosaltres buscant un equilibri natural i biològic.

Potenciem la biofauna autòctona. Creant les condicions perquè l’equilibri de la natura ens ajudi, aconseguim conservar poblacions d’animals, com és el cas de les abelles amb l’hotel de les abelles o ratpenats posant nius per a ells. Ho fem de manera natural i espontània. Les nostres finques estan rodejades d’arbres (corredors naturals) que són refugi d’aus i altres animals que enriqueixen la nostra fauna i flora. Aquest respecte fa que cuidem el nostre territori, no sols el sòl que produeix sinó també els seus voltants.

Sostenibilitat i compromís amb el medi ambient. No n’hi prou en cuidar del medi ambient, hem de regenerar-lo i millorar-lo, treballem cada dia per trobar aquest equilibri natural. Equilibri és la paraula clau.

El nostre sòl està el més cobert possible amb plantes i herbes per tal d’evitar l’erosió i trobar-se així més protegit. Treballem per incrementar la matèria orgànica del mateix amb tècniques d’abonat en verd i una bona rotació.

L’abonat en verd es tracta de cultivar determinades plantes amb l’objectiu de protegir el sòl i que al mateix temps s’incorporin al mateix per que els hi aporti millors condicions biològiques, físiques i nutricionals per millorar-lo. Movem nutrients i creem sols rics i vius.

Tot el que ens rodeja entra en simbiosis amb el nostre hort per tal d’interactuar de manera natural i positiva. Com si d’una partida d’escacs amb la natura es tractés, anem movent fitxa i ella ens respon, amb cura, paciència i persistència.

Utilitzem l’aigua amb la màxima eficiència possible. Estudiem el sòl i la humitat mitjançant el control de la Evapotranspiració. Obtenim informació de l’evaporació i transpiració de la superfície del sòl cap a l’atmosfera terrestre, una part important dins del cicle de l’aigua. Cada dia toquem la terra, cada dia la sentim, ella ens dona la informació del que necessita.

Tradició i innovació de la mà. La tecnologia també ens ajuda. Obtenim informació de l’estació meteorològica pròpia i altres com el satèl·lit Sentinel, sondes d’humitat i sistemes informàtics que ens ajuden a la presa de decisions com recs i planificacions de cultiu i fertilitat.

Tot ho recol·lectem i cultivem de forma manual. Tot el que posem a la teva cistella està seleccionat amb les mans sense passar en cap moment per cap tractament ni processat.

El nostre hort és casa nostra. La vivim, la cuidem i la respectem. Tenim en compte els cicles vegetatius, les llunes i les energies biodinàmiques. Tot per que tu tinguis el millor a les teves cistelles.

#jomejodelhort, i tu?

Tot i que el nostre hort és gran, no tot el que volem oferir-te es pot produir als nostres camps. Cada varietat implica unes condicions climatològiques específiques, és per això que amb el temps hem creat vincles amb els nostres agricultors amics de tot el país amb els mateixos valors que nosaltres que ens ajuden en la diversitat de les teves cistelles.

El nostre hort es un hort viu, t’agradaria que conreéssim per a tú? Explica’ns què t’agradaria tenir a les teves cistelles i nosaltres estudiarem com fer-ho. El nostre hort és el teu i volem que tu formis part d’ell.