FEM AGRICULTURA SOSTENIBLE I CUIDEM EL MEDI AMBIENT

FEM AGRICULTURA SOSTENIBLE I CUIDEM EL MEDI AMBIENT

Quan vius en contacte diari amb la terra i la naturalesa vius en la teva pell la importància de cuidar-la. En Disfruta & Verdura estem compromesos amb l'agricultura sostenible. És un concepte que va més enllà de l'ecologia i reuneix pràctiques agrícoles que combinen les noves tecnologies amb mètodes ancestrals.

el sol

El sòl

Un sòl sa és la millor garantia de cultius de qualitat. En el nostre hort rotem els cultius perquè mantingui els seus nutrients, abonem en verd, amb abonament orgànic, i el defensem de l'erosió i de les males herbes cobrint-lo amb un mantell de matèria orgànica.

el reg

El reg

Disposem d'estacions que analitzen i recullen dades meteorològiques de sol i pluges , així podem programar el reg en funció de la demanda de les plantes a cada moment. Aquest sistema de reg personalitzat es realitza mitjançant degoteig i aspersió. D'aquesta manera reduïm la nostra petjada hídrica.

les llavors

Les llavors

A l'hort conservem i produïm llavors tradicionals per a preservar la biodiversitat i recuperar fruites i verdures amb els sabors d'abans. Volem posar en valor les varietats que són part de la història de la nostra alimentació.

recuperacion de varietats

Recuperar varietats

Des de fa molts anys recuperem i sembrem al nostre hort varietats de verdures i hortalisses que s'havien deixat de conrear per criteris comercials. Una alimentació variada és més saludable i comença per disposar d'una major varietat de productes.

polinizació insectes

La polinizació

Les abelles i altres insectes són essencials per a la vida de les plantes. Al volar de flor en flor transporten el pol·len que permet la reproducció vegetal. A l'hort afavorim la pol·linització natural col·locant bresques d'abelles al costat dels cultius.

qualitat

Priorizem la qualitat

Evitem l'agricultura intensiva que empobreix la terra i no és bona per al medi ambient. Quan toca, deixem que la terra descansi i recuperi els seus nutrients. Preferim sempre la qualitat a la quantitat.

flors

Bandes florals

No sembrem tot l'hort, deixem els marges lliures perquè creixi vegetació autòctona que serveix de refugi als ocells e insectes que ens ajuden a mantenir la biodiversitat i l'equilibri ambiental.

arbres protectors

Arbres protectors

Com a pràctica d'agricultura sostenible, sembrem fileres d'arbres al voltant del nostre hort ecològic per a evitar l'erosió del sòl i protegir els cultius del vent. Els arbres també serveixen de refugi als ocells i animals silvestres de la zona, protegint la biodiversitat.

Si volem viure en harmonia amb el planeta hem d'actuar de manera sostenible.

Entenem que la sostenibilitat en l'agricultura transcendeix a les pràctiques agrícoles i forma part de la vida dels quals treballen en el camp. Per això promovem entre tots els que treballen amb nosaltres la igualtat de gènere i les accions que facilitin l'equilibri entre la vida personal i laboral de manera responsable.